• Over ons

 • Biografie Gitaarleraar Cor Bruinsma

  Zijn liefde voor muziek begon al vroeg, op vijf jarige leeftijd zag hij bij muziekhandel de Gouden snaar een ukelele. Dat was meer zijn formaat dan een gitaar. Helaas kreeg hij hem niet maar bleef zijn liefde voor gitaren houden! 

  Op elf jarige leeftijd na gespaard te hebben doormidden van kranten lopen en zegeltjes van de slager plakken had Cor twaalf en halve gulden gespaard, en kreeg er twaalf en half bij van zijn ouders. In Hilversum kocht hij zij eerste Spaanse gitaar.  Hierop leerde hij zijn eerste akkoorden.

  Helaas mocht hij niet op gitaarles, pas toen hij 17 jaar was en in zijn vrije tijd na school bij een benzinepomp wat geld verdiende kon hij zijn gitaarlessen betalen. Hij leerde daar klassiek gitaar spelen. Dus ook van blad af lezen. Dat ging allemaal zeer voorspoedig! En ging ook in zijn eerste bandjes spelen. Op z'n 21e jaar begon hij met gitaarles geven, op de muziekschool waar hij les had. En doet dat vanaf 1990 in zijn eigen lespraktijk en op scholen.

  Vanaf 1974 speelde hij in verschillende bands met zowel eigen al repertoire van anderen.

  Van 1986 tot en met  2013 speelde hij met een coverband ( Direct Inject ) en tourde hij door heel Nederland en omliggende landen.

  Cor speelt zo wel akoestisch als elektrisch gitaar en zingt daarbij ook.